Notification bell icon ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζοντα πια βάσει Υ.Α. 35935/2023.Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν σταθερά χαμηλές!

Το καλάθι μου

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€
*Ισχύει για παραγγελίες έως 3 κιλά σε βάρος ή όγκο.
Προϊόντα: {{countCartProducts}}
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

Τα αιθέρια έλαια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το φθινόπωρο και χειμώνα

Τα αιθέρια έλαια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το φθινόπωρο και χειμώνα

Η εποχή του cocooning έχει ήδη εγκαινιαστεί με τα πρώτα κρύα, την μέρα που μικραίνει και τη διάθεση να παραμείνουμε σπίτι περισσότερες ώρες.

Ένας εναλλακτικός τρόπος ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά και βελτίωσης της διάθεσής μας το χειμώνα είναι η χρήση αιθέριων ελαίων.

Τα αιθέρια έλαια που αγαπά ο χειμώνας ενισχύουν το ανοσοποιητικό και αναπνευστικό σύστημα και καταπολεμούν και την ξηροδερμία ενώ οι μυρωδιές τους δημιουργούν κατάσταση χαλάρωσης στο σπίτι.

Συγκεκριμένα αιθέρια έλαια έχουν αναγνωριστεί για τις αντιμικροβιακές τους ιδιότητες και ανάμεσά τους είναι τα έλαια: γαρύφαλλου, ρίγανης, λεμονιού, λεβάντας, ευκάλυπτου, γερανίου, μέντας, τεϊόδεντρου και θυμαριού.  Ειδικά, το αιθέριο έλαιο του θυμαριού χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για το κρύωμα, το βήχα, τις μεταδοτικές ασθένειες και τη βρογχίτιδα αλλά και για την ανακούφιση των μυϊκών πόνων.

Ένα μείγμα αιθέριων με το οποίο μπορείς να καθαρίσεις φυσικά το μπάνιο σου είναι χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια λεμονιού, λεβάντας και τεϊόδεντρου.

Αν πάλι θέλεις ένα home made αντισηπτικό χεριών, χρησιμοποίησε σε μπουκαλάκι νερό, λάδι βιταμίνης Ε, τζελ αλόης και το αιθέριο έλαιο της επιλογής σου. Μια ωραία επιλογή που θα φέρει τα Χριστούγεννα πιο νωρίς είναι το αιθέριο έλαιο κανέλας που θα κάνει το αντισηπτικό για τα χέρια σου να μοσχοβολάει. Εν τω μεταξύ, το αιθέριο έλαιο της κανέλας χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για το κρύωμα, την καταρροή, το βήχα, τους κολικούς, την εξάντληση και τους ρευματισμούς.

Ο πονόλαιμος ή η δυσκολία στην αναπνοή διευκολύνεται με τα αιθέρια έλαια:

 Η ενίσχυση του αναπνευστικού συστήματος με τα κατάλληλα αιθέρια έλαια, αποτελεί μείζον ζήτημα τους χειμερινούς μήνες που είναι πιο ξηροί και τα πνευμόνια επιβαρύνονται. Επίλεξε τα κατάλληλα αιθέρια έλαια όπως αιθέριο έλαιο λεμονιού, ευκάλυπτου, λεβάντας, θυμαριού αλλά γαρύφαλλου.

Μπορείς να διευκολύνεις την αναπνοή σου με δύο τρόπους: Είτε εφαρμόζοντας ένα από τα έλαια στο λαιμό το στήθος και την πλάτη και μιας και μιλάμε για χειμωνιάτικα έλαια, θα νιώσεις θερμότητα και ίσως και αίσθημα καύσου στην περιοχή που θα κάνεις εντριβή.

Ταυτόχρονα, μπορείς να βάλεις μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της επιλογής σου και στον υγραντήρα και να βοηθήσεις την αναπνοή σου όσο κοιμάσαι. Eπίλεξε ταυτόχρονα ένα έλαιο που να βοηθά στον ύπνο καθώς η μέντα κάνει καλό στη διευκόλυνση της αναπνοής αλλά όχι στον ύπνο, μιας και σε γεμίζει ενέργεια. Η λεβάντα πάλι φαίνεται να αποτελεί ιδανική επιλογή.

Αν θέλεις να διευκολύνεις την  αναπνοή σου αλλά να δημιουργήσεις και μια ευχάριστη χαλαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι, προτίμησε το Sweet Home της Apivita, το μίγμα που συνδυάζει πορτοκάλι, κανέλλα και γαρύφαλλο

Αιθέρια έλαια κατά του κρύου

Πέραν των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων τους, πολλά αιθέρια έλαια είναι και θερμαντικά και μπορούν να σε βοηθήσουν να ζεσταθείς. Για να εξυπηρετήσεις την θερμαντική λειτουργία των αιθέριων ελαίων, είναι πολύ σημαντικό να τα διαλύεις επαρκώς.

Για παράδειγμα, το άκρως θερμαντικό έλαιο κανέλας, μπορείς να αραιώσεις 6-8 σταγόνες σε ζεστό νερό και να τρίψεις τα κρύα πόδια ή χέρια σου. Άλλα έλαια που ενισχύουν τη θερμότητα είναι, το τζίντζερ, η ρίγανη, το θυμάρι, το μαύρο πιπέρι,  η μαντζουράνα και το έλαιο δεντρολίβανου.

Για να δεις όλα τα αιθέρια έλαια του χειμώνα κάνε κλικ ΕΔΩ

Δες όλα τα έλαια ΕΔΩ

 

Gea Συνταγή

Φτιάξε τη δική σου αλοιφή για εντριβή:

 

Θα χρειαστείς:

½ κούπα λάδι καρύδας

1-2 κουταλιές κερί μέλισσας που θα δώσουν την αίσθηση βαζελίνης στην αλοιφή σου.

 

25-30 σταγόνες από μείγμα ελαίων που βοηθά την αναπνοή. Αν δεν έχεις διαθέσιμο, φτιάξε ένα με 12 σταγόνες έλαιο μέντας, 10 σταγόνες έλαιο λεμονιού ή νερατζιού και 3-5 έλαιο θυμαριού.

10 σταγόνες έλαιο ευκάλυπτου 

 

Παρασκευή:

Ζεσταίνεις το λάδι καρύδας και το κερί σε φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα και προσθέτεις τα αιθέρια έλαια. Ανακατεύεις και αφήνεις την αλοιφή να παγώσει για να την χρησιμοποιήσεις.

Copyright © 2024 geapharmacy.gr
Inspirational Creation by Advisable
Powered by Ecommercen