Το καλάθι μου

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€
*Ισχύει για παραγγελίες έως 3 κιλά σε βάρος ή όγκο.
Προϊόντα: {{countCartProducts}}
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

Πώς θα βάψεις φυσικά τα πασχαλινά σου αυγά

Πώς θα βάψεις φυσικά τα πασχαλινά σου αυγά

Αν κάθε χρόνο ψάχνεις έναν φυσικό τρόπο να βάψεις τα αυγά σου, χωρίς χημικά αλλά με εγγυημένα αποτελέσματα, σου προσφέρουμε τις καλύτερες συνταγές για βαφές με υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι σου.

 

Συνταγή για φυσική ροζ βαφή αυγών

2 κούπες νερό + 2 κούπες ξεφλουδισμένα, τριμμένα παντζάρια + ξίδι (1 κουταλιά της σούπας για κάθε υγρό που παραμένει αφού βράσεις τα τριμμένα παντζάρια με το νερό)

Συνταγή για φυσική πορτοκαλί βαφή αυγών

2 κούπες κίτρινες φλούδες κρεμμυδιού + αρκετό νερό ώστε να καλύπτει τις φλούδες κατά 2,5 εκατοστά περίπου + ξίδι(1 κουταλιά της σούπας για κάθε υγρό που παραμένει αφού βράσεις τις φλούδες από το κρεμμύδι με το νερό)

Συνταγή για φυσική κίτρινη βαφή αυγών

2 κούπες νερό + 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά + 2 κουταλιές της σούπας ξίδι = ένα φωτεινό κίτρινο σε λευκά αυγά ή ένα βαθύ χρυσό σε πιο καφετί αυγά.

Μία εναλλακτική είναι μία καλοβρασμένη κούπα χαμομήλι, το οποίο μπορεί να δώσει ένα απαλό κίτρινο χρώμα.

Συνταγή για φυσική πράσινη/μπλε βαφή αυγών

2 κούπες ψιλοκομμένο μοβ λάχανο + αρκετό νερό να καλύπτει το λάχανο κατά 2,5 εκατοστά περίπου + ξίδι(1 κουταλιά της σούπας για κάθε κούπα υγρού που παραμένει αφού βράσεις το λάχανο)  

Τα καφετί αυγά θα γίνουν πράσινα ενώ τα λευκά θα γίνουν μπλε.

Άλλες επιλογές: Ένα καλοβρασμένο τσάι ιβίσκου (με μία κουταλιά της σούπας ξίδι σε κάθε κούπα) θα δημιουργήσει ένα σκούρο πράσινο χρώμα. Αλλά και τα μύρτιλα μπορούν να δημιουργήσουν μία βαφή σε ελαφρώς «μαρμάρινη» μπλε απόχρωση. 

 

Πώς θα βάψεις φυσικά τα αυγά σου

Υλικά/Εργαλεία που θα χρειαστείς:

  • Φυσικά υλικά βαφής (παντζάρι, κουρκουμά, λάχανο κλπ.)
    • Νερό
    • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι ανά χρώμα βαφής
    • Κατσαρόλα για το βράσιμο των αυγών και των άλλων συστατικών
    • Τούλι ή κάποιο σουρωτήρι
    • Αυγά
  • Βάζα/ δοχεία για τα αυγά
    • Λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο (προαιρετικά - για να προσθέσεις λάμψη στα αυγά)

 

Οδηγίες για το φυσικό βάψιμο των αυγών:

  1. Φέρε τη βαφή και το νερό σε βράση. Γύρισε τη θερμότητα σε χαμηλή και σιγόβρασε, με καπάκι, για 15-60 λεπτά, έως ότου επιτευχθεί το επιθυμητό χρώμα. Έχε στο νου ότι τα αυγά θα βγουν μερικές αποχρώσεις πιο ανοιχτόχρωμα, γι 'αυτό είναι καλύτερο να προσπαθήσεις να πετύχεις βαθιά, πλούσια χρώματα στις βαφές.
    2. Αφαίρεσε το υγρό από τη θερμότητα και άφησε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
    3. Χύσε τη βαφή μέσω ενός σουρωτηριού σε βάζα και πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας ξίδι για κάθε φλιτζάνι υγρής βαφής.
    4. Πρόσθεσε τα καλοβρασμένα αυγά στη βαφή και τοποθέτησέ τα στο ψυγείο μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό χρώμα. Μπορείς να τα αφήσεις και όλη τη νύχτα.

 

Οδηγίες για τα αυγά:

  1. Πρόσθεσε τα αυγά σε μία μεσαία κατσαρόλα και κάλυψέ τα με κρύο νερό. Φέρτε τη κατσαρόλα σε βρασμό. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, σβήσε τη θερμότητα και κάλυψε την κατσαρόλα. Μετά από 10 λεπτά, τοποθέτησε τα αυγά σε ένα μπολ με κρύο νερό και άφησέ τα εκεί μέχρι να παγώσουν στην αφή.
  2.  Αποστράγγισε το μπολ και αντικατάστησε με ζεστό, βιολογικό σαπουνόνερο. Τρίψε απαλά τα αυγά με ένα σφουγγαράκι ή με τον αντίχειρά σου, για να αφαιρέσεις τα έλαια που απαγορεύουν τις φυσικές χρωστικές να προσκολληθούν τόσο αποτελεσματικά στο κέλυφος του αυγού.
  3.  Βύθισε τα αυγά στη βαφή και τοποθέτησέ τα στο ψυγείο. Βύθισε μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό χρώμα.
  4.  Όταν τα αυγά είναι έτοιμα, αφαίρεσέ τα με ένα κουτάλι και τοποθέτησέ τα όρθια στην καρτέλα τους, αφού την αναποδογυρίσεις.
  5. Τα αυγά με φυσική βαφή έχουυν ματ τελείωμα, αλλά, αν θέλεις να προσθέσεις λίγη λάμψη, μπορείς να τα τρίψεις με μια σταγόνα ή δύο έλαιο καρύδας ή ελαιόλαδο. Δοκίμασε το Think Gaea έλαιο καρύδας

 

Copyright © 2024 geapharmacy.gr
Inspirational Creation by Advisable
Powered by Ecommercen