Το καλάθι μου

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€
*Ισχύει για παραγγελίες έως 3 κιλά σε βάρος ή όγκο.
Προϊόντα: {{countCartProducts}}
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

Πλύνε τα χέρια σου πιο καλά και αποτελεσματικά από ποτέ

Πλύνε τα χέρια σου πιο καλά και αποτελεσματικά από ποτέ

Όσο αστείο και αν σου ακούγεται αυτή τη στιγμή, το πλύσιμο των χεριών σου είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα της προσωπικής σου υγιεινής, εάν θέλεις να μειώσεις τις πιθανότητες να αρρωστήσεις. Τους πρώτους αυτούς μήνες του 2020 ένας νέος ιός έχει κάνει την επέλασή του, ο οποίος έχει αφήσει πίσω του ουκ ολίγα θύματα.

 

Το πλύσιμο των χεριών σου είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην προσωπική υγιεινή σου, και ένας που πρέπει να ακολουθείς καθημερινά. Πόσο σίγουρη είσαι όμως ότι πλένεις τα χέρια σου σωστά; Διάβασε παρακάτω και δες αν ακολουθείς κι εσύ τα σωστά βήματα.

 

Σε περίπτωση που δεν το γνώριζες, το πλύσιμο των χεριών σου, πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Το σωστό πλύσιμο των χεριών σου είναι αυτό που θα κρατήσει τα μικρόβια μακριά από τα χέρια σου, και κατ’ επέκταση μακριά από το φαγητό σου και ότι άλλο ακουμπάς. Τα χέρια σου πρέπει πάντα να τα πλένεις μετά την χρήση της τουαλέτας, πριν και μετά το μαγείρεμα κρεατικών, ψαριών και πουλερικών, προτού ακουμπήσεις πρόσωπο, μαλλιά ή σώμα. Μετά από κάθε φτέρνισμα ή βήχα, και φυσικά αφού έχεις βγάλει τα σκουπίδια.

 

Πώς είναι όμως τα σωστά βήματα; Βρέξε πρώτα τα χέρια σου με νερό (κρύο ή ζεστό) κι έπειτα βάλε το σαπούνι. Πλύνε διεξοδικά τα χέρια σου και τους καρπούς σου για τουλάχιστον 10-15 δευτερόλεπτα. Καθάρισε γύρω από τα νύχια σου και ανάμεσα από τα δάχτυλά σου.

 

Έπειτα ξέπλυνε με άφθονο νερό, μέχρι να φύγουν εντελώς οι σαπουνάδες. Σκούπισε τα χέρια σου καλά, έτσι ώστε να μην έχουν καθόλου νερά. Αν βρίσκεσαι κάπου έξω ακολούθησε τα ίδια βήματα ακριβώς. Βγαίνοντας χρησιμοποίησε το χαρτί που σκουπίστηκες, τόσο για να κλείσεις τη βρύση, όσο και για να ανοίξεις την πόρτα, αλλιώς δεν θα έχει κανένα νόημα το πλύσιμο των χεριών σου.

 

Αν σε διευκολύνει στο να μετράς τον χρόνο πλυσίματος, μπορείς να τραγουδήσεις από μέσα σου το happy birthday 2 φορές. Διαρκεί τόσο, όσο χρειάζεται για να πλύνεις πολύ καλά τα χέρια σου.

Copyright © 2024 geapharmacy.gr
Inspirational Creation by Advisable
Powered by Ecommercen