Notification bell icon ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζοντα πια βάσει Υ.Α. 35935/2023.Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν σταθερά χαμηλές!

Το καλάθι μου

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€
*Ισχύει για παραγγελίες έως 3 κιλά σε βάρος ή όγκο.
Προϊόντα: {{countCartProducts}}
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

Οι χρήσεις του τεϊόδεντρου στην επιδερμίδα και την υγεία του οργανισμού

Οι χρήσεις του τεϊόδεντρου στην επιδερμίδα και την υγεία του οργανισμού

Αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου: Πρόκειται για τη συμπυκνωμένη ουσία του τεϊόδεντρου και των συστατικών του.  Το κίτρινο αιθέ¬ριο έλαιο που καμία σχέση δεν έχει με το τσάι, προέρχεται από τα φύλλα του δέντρου Melaleuca alternifolia, και έχει γίνει αντικείμενο έρευνα από το 1930, ειδικά για τις ιατρικές του χρήσεις.

Οι αντισηπτικές του ιδιότητες και η ικανότητά του να θεραπεύει και να καθαρίζει, κατατάσσουν το έλαιο τεϊόδεντρου στις τοπ επιλογές αιθέριων ελαίων.  

Δείτε όλα τα αιθέρια έλαια της GEA εδώ


Οι χρήσεις του τεϊόδεντρου στην επιδερμίδα:



Ιδανικό για την ακμή: Το έλαιο τεϊόδεντρου κάνει θαύματα στο πρόβλημα της ακμής, χωρίς να ξηραίνουν την επιδερμίδα. Πέντε σταγόνες ελαίου τεϊόδεντρου μέσα σε δύο κουταλιές από μέλι, αποτελούν ιδανική θεραπεία για την ακμή.
Εναλλακτικά, ανακάτεψε μια σταγόνα έλαιο τεϊόδεντρου με 2 κουταλιές λάδι καρύδας και πέρασε το πρόσωπό σου και ειδικά τα σημεία που έχεις κόκκινα σπυράκια με μια μπατονέτα για να απομακρύνεις τα βακτήρια.

Έκζεμα και ψωρίαση: Ανακάτεψε 1 κουταλιά του τσαγιού λάδι καρύδας με 4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου και 4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και φτιάξε τη δική σου σπιτική συνταγή για το ερεθισμένο δέρμα. Μπορείς να ανακατέψεις το μείγμα στην λοσιόν σώματος που χρησιμοποιήσεις και να αποφύγεις το ερεθισμένο κόκκινο δέρμα.

Μύκητες: Οι αντισηπτικές ιδιότητες από το έλαιο τεϊόδεντρου μπορούν να δράσουν κόντρα στη μυκητίαση των νυχιών και μπορείς να κάνεις θαύματα χρησιμοποιώντας μερικές σταγόνες τεϊόδεντρου ανακατεμένες με νερό στο πεντικιούρ σου. Ειδικά αν υποφέρεις από το πόδι του αθλητή, λίγες σταγόνες από έλαιο τεϊόδεντρου θα αλλάξουν την εικόνα του προβλήματός σου.

Κοψίματα, εγκαύματα και τσιμπήματα: Οι θεραπευτικές ιδιότητες του ελαίου τεϊόδεντρου είναι αναγνωρισμένες και μερικές σταγόνες μέσα σε χλιαρό νερό μπορούν να ανακουφίσουν την περιοχή που έχει πρόβλημα.

Ξηροδερμία: Μπορείς να μειώσεις την ένταση ξηροδερμίας ανακατεύοντας 4-5 σταγόνες έλαιο τεϊόδεντρου με έλαιο αμυγδάλου, να απλώσεις το μείγμα στην επιδερμίδα, να απολαύσεις ένα ζεστό ντους και να δεις το δέρμα σου να γίνεται άμεσα πιο απαλό.

Απόφυγε τη κακοσμία:  Ένα μείγμα με έλαιο τεϊόδεντρου σε συνδυασμό με έλαιο καρύδας και σόδα μπορούν να γίνουν το απόλυτο σπιτικό σπρέι  για να καταπολεμήσεις τα βακτήρια που αφήνουν μια δυσάρεστη οσμή να αναδύεται από την επιδερμίδα σου.

Δείτε όλα Προϊόντα Με Αιθέρια Έλαια εδώ

Έλαιο τεϊόδεντρου για τα μαλλιά:

 

Καταπολέμησε την ξηροδερμία του κεφαλιού και την πιτυρίδα με μια φυσική θεραπεία με έλαιο τεϊόδεντρου ανακατεμένο με έλαιο λεβάντας, γάλα καρύδας και τζελ αλόης.

Ταυτόχρονα, το έλαιο τεϊόδεντρου ενισχύει τους θύλακες της τρίχας και προλαμβάνει την τριχόπτωση.

Έλαιο τεϊόδεντρου για την υγεία γενικά

Κρυολόγημα: Αν τα συμπτώματα του κρυολογήματος σε έχουν ρίξει κάτω, απολύμανε την ατμόσφαιρα και ελευθέρωσε την αναπνοή σου, αφήνοντας μερικές σταγόνες ελαίου τεϊόδεντρου μα καούν στην συσκευή για τον αρωματισμό με αιθέρια έλαια ή απλά κάνε μασάζ στο λαιμό σου, βάλε λίγο βαμβάκι με έλαιο τεϊόδεντρου κοντά στα ρουθούνια ή κάνε ατμούς με 4 σταγόνες ελαίου στην κατσαρόλα με νερό.

Δείτε όλα τα μίγματα από αιθέρια έλαια εδώ


Άλλες χρήσεις του ελαίου τεϊόδεντρου

Το έλαιο τεϊόδεντρου αποτελεί ένα φυσικό εντομοαπωθητικό  που απομακρύνει κουνούπια και έντομα.

Το έλαιο τεϊόδεντρου αποτελεί και ένα αποτελεσματικό καθαριστικό για τη λεκάνη, το νιπτήρα και τον καθαρισμό επιφανειών, στη μπουγάδα για την απολύμανση των ρούχων και του πλυντηρίου αλλά και στα  κατά του σκόρου.

Τέλος, αν η υγρασία έχει κάνει τη μούχλα μόνιμο κάτοικο στο σπίτι σου, το έλαιο τεϊόδεντρου μπορεί να την απομακρύνει!

Να θυμάσαι: Πως το έλαιο τεϊόδεντρου έχει αρκετά δυνατή οσμή, οπότε μερικές μόνο σταγόνες είναι αρκετές για να σε βοηθήσουν σε κάθε πρόβλημα.

Προσοχή, πρέπει να δοθεί και στον τρόπο χρήσης, μιας και το έλαιο αυτό δεν πρέπει να καταπίνεται.
Εφόσον τηρείς τους κανόνες χρήσης, δεν υπάρχουν ερεθισμοί αλλά πάντα, πριν την πρώτη χρήση, πρέπει να το δοκιμάζεις σε μικρή περιοχή του δέρματος, για τυχόν αλλεργική αντίδραση.


Gea Επιλογές

THINK GAEA Tea Tree Αιθέριο Έλαιο Τσαγιόδεντρου 10ml

APIVITA Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρου 10ml

Χειροποίητη συσκευή Καύσης αιθερίου ελαίου MINIMAL

Copyright © 2024 geapharmacy.gr
Inspirational Creation by Advisable
Powered by Ecommercen