Notification bell icon ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:Τα εικονίδια των εκπτώσεων δεν εμφανίζοντα πια βάσει Υ.Α. 35935/2023.Οι χαμηλές μας τιμές παραμένουν σταθερά χαμηλές!

Το καλάθι μου

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€
*Ισχύει για παραγγελίες έως 3 κιλά σε βάρος ή όγκο.
Προϊόντα: {{countCartProducts}}
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

Οι ιδιότητες των αιθερίων ελαίων

Οι ιδιότητες των αιθερίων ελαίων

Η αρωματοθεραπεία αποσκοπεί στη θεραπεία του νου, ψυχής και σώματος με τη χρήση θεραπευτικών αρωμάτων, γνωστών ως αιθέρια έλαια.

Αρωματοθεραπεία είναι ο κλάδος εκείνος της βοτανικής ιατρικής που σαν σκοπό της έχει τη θεραπεία νου, ψυχής και σώματος με τη χρήση αρωμάτων, όχι όμως εκείνων που γνωρίζουμε όλοι λόγω των κοσμητικών τους ιδιοτήτων, αλλά πρόκειται για αγνά, αποσταγμένα έλαια φυτών, γνωστών για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, τα αιθέρια έλαια. Είναι καλό να δούμε την αρωματοθεραπεία σαν κομμάτι ενός ολιστικού τρόπου προσέγγισης και όχι απλά σαν

μια ακόμα εναλλακτική πρόταση.
Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να μένουμε μόνο στο

σύμπτωμα της ασθένειας, αλλά να αναζητάμε το αίτιο της αρρώστιας και να φροντίζουμε για την πρόληψη της. Αν και τις περισσότερες φορές φαίνεται πως η εκδήλωση της ασθένειας συμβαίνει ξαφνικά, οι λόγοι που αυτό συμβαίνει δεν είναι καθόλου ξαφνικοί. Κληρονομικοί παράγοντες, αλλά κυρίως ο τρόπος ζωής μας, είναι οι βασικές αιτίες εκδήλωσης της ασθένειας.

Επομένως, στην ολιστική αρωματοθεραπεία πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά, δεν είναι όπως στην κλασσική ιατρική που αφήνουμε το σώμα μας στο γιατρό και απλά παίρνουμε τα φάρμακα που μας προτείνει, ούτε πρέπει να περιμένουμε μια ξαφνική θεραπεία, στην αρωματοθεραπεία τα αποτελέσματα είναι σταδιακά αλλά σε μακροχρόνια βάση είναι πολύ καλά.

Tα τρία βασικά μοντέλα αρωματοθεραπείας είναι: Γερμανικό : με κύρια έμφαση στην όσφρηση (εισπνοές - διάχυση - εξαέρωση)
Αγγλικό : ολόσωμο χαλαρωτικό μασάζ με αιθέρια έλαια διαλυμένα σε μια βάση από φυτικά λάδια
Γαλλικό : εσωτερική χρήση των αιθέριων ελαίων κατά το ιατρικό πρότυπο (στοματική οδός/υπόθετα)

Tα αιθέρια έλαια είναι φυσικές σύνθετες οργανικές ενώσεις, με έντονη οσμή, αποτελώντας τη σπονδυλική στήλη της αρωματοθεραπείας, οι οποίες περιέχονται σε μικροσκοπικούς εξωτερικούς αδένες ή αδένες που βρίσκονται βαθιά μέσα στις ρίζες , στο ξύλο, στα φύλλα, στα άνθη και στους καρπούς του φυτού. Είναι μια συμπυκνωμένη και πολύ δυνατή παρουσίαση των θεραπευτικών δυνατοτήτων κάθε φυτού, αποτελώντας παράλληλα την ουσία και την ψυχή του. Γι ́αυτό και ο σωστός τρόπος απόσταξης, ο τόπος προέλευσης, ο τρόπος καλλιέργειας, ο χρόνος συγκομιδής, ο σωστός και υπεύθυνος τρόπος συσκευασίας, φύλαξης και διακίνησης, μπορούν να μας εξασφαλίσουν την ακεραιότητα και την

όσο μεγαλύτερη ωφελιμότητα των αιθέριων ελαίων.

Τα αιθέρια έλαια είναι το όχημα για την εφαρμογή της αρωματοθεραπείας. Από τη φύση τους είναι πολύ συμπυκνωμένα προϊόντα και σαν τέτοια, έχουν ισχυρά δραστικά συστατικά που αν χρησιμοποιηθούν αλόγιστα, μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα. Είναι καλό να γνωρίζει κανείς πως τα αιθέρια έλαια

δεν εφαρμόζονται απευθείας στο δέρμα (εκτός της λεβάντας και του τσαγιόδεντρου), μπορούν όμως να αραιωθούν σε έλαια, κρέμες και καλλυντικά απο κάποιον που γνωρίζει. Επίσης, δεν είναι βρώσιμα, δεν επιτρέπονται κατά τους 4 πρώτους μήνες της κύησης, κατά τη διάρκεια του θηλασμού, σε βρέφη μέχρι 4 μηνών, καθώς και σε άτομα που έχουν πρόσφατα εγχειριστεί.

Ιδιότητες αιθερίων ελαιών

- ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ TEΪΟΔΕΝΤΡΟ (TEA TREE) -
Το Τεϊόδεντρο μπορεί να θεραπεύσει εξωτερικές λοιμώξεις που προέρχονται από πληγές του δέρματος, αλλά και εσωτερικές βακτηριακές μολύνσεις όπως εκείνες του παχέος εντέρου, του στομάχου , των εντέρων, του απεκκριτικού και του ουροποιητικού συστήματος. Επιπλέον, αποτελεί ένα άριστο αντισηπτικό στην επούλωση των πληγών. Είναι εξίσου αποτελεσματικό κατά των μυκητιάσεων καθώς αναστέλλει την ανάπτυξη των μυκήτων.

- ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΑΡΚΕΥΘΟΣ (JUNIPER) -
Το αιθέριο έλαιο του Αρκευθου χρησιμοποιείται για το βήχα, για φλεγμονές του ουροποιητικού συστήματος, για την ακμή και το άγχος, για αιμορροΐδες, ως αντιπυρετικό, αντιρρευματικό, αντισηπτικό, αντισπασμωδικό, αντιτοξικό, αφροδισιακό και τονωτικό. Επίσης χρησιμοποιείται ενάντια στην αρτηριοσκλήρωση, σε δερματίτιδες, διανοητική κόπωση, δυσπεψία, έκζεμα, κυτταρίτιδα, μυϊκούς πόνους, νευρική ένταση, παχυσαρκία, ρευματισμούς και για τόνωση του κυκλοφορικού.

- ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΒΑΝΙΛΙΑ -
Το αιθέριο έλαιο της Βανίλιας χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για την νευρικότητα, τις αϋπνίες, το στρες, την ένταση και την κατάθλιψη. Θεωρείται ότι προκαλεί ένα ευχάριστο συναίσθημα ευεξίας παρόμοιο με την κατανάλωση σοκολάτας.

Αρκούν μόνο λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου βανίλιας σε μία συσκευή ή σε ένα λάδι για μασάζ, για να νιώσετε την αισθησιακή και εξωτική αίσθηση που αφήνει. Ένα αρωματικό μπάνιο με βανίλια μπορεί να είναι χαλαρωτικό, αναζωογονητικό, ακόμα και αφροδισιακό.

- ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ -
Στην αρωματοθεραπεια ο Βασιλικος θεωρείται πως αναζωογονεί σώμα και πνεύμα. Το αιθεριο ελαιο του Βασιλικου χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση κρυολογημάτων, συμπτωμάτων γρίπης, βήχα, σωματικής κόπωσης και εξάντλησης. Ανακουφίζει από μυϊκούς πόνους και από πόνους ρευματισμών.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ-
Το αιθέριο έλαιο του Γαρύφαλλου χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως αναλγητικό, αντιμολυσματικό, αντιμυκητιακό, αντισηπτικό, αφροδισιακό, γενικό νοητικό και συναισθηματικό τονωτικό, αναζωογονητικό και εντομοαπωθητικό.
Επίσης για ιγμορίτιδα, ιλαρά, κατά του πονόδοντου,των κολικών,για μυϊκούς πόνους, μώλωπες, ναυτία, νευραλγίες, πλευρίτιδα, πληγές, πονόδοντο, ρευματικούς πόνους, ακμή, άσθμα, βρογχίτιδα, διάρροια, διαστρέμματα, δυσπεψία και εγκαύματα.

- ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΓΕΡΑΝΙ -
Το αιθεριο ελαιο του Γερανιου χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για την μείωση του στρες, την ισορροπία των ορμονών και ως παυσίπονο.

- ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ(PAMPLEMOUSSE) -
Το αιθέριο έλαιο του Γκρεϊπφρουτ χρησιμοποιείται για μείωση του άγχους, ενάντια στην κατάθλιψη, την ανορεξία ή τη δυσπεψία, την κατακράτηση υγρών, την κυτταρίτιδα, το λιπαρό δέρμα, τη

νευρική εξάντληση, την παχυσαρκία, τον πυρετό και την έλλειψη συγκέντρωσης. Επίσης χρησιμοποιείται ως αντιμολυσματικό, αντισηπτικό, απολυμαντικό, διουρητικό, καταπραϋντικό, στυπτικό και τονωτικό. Χαρίζει αισιοδοξία, αυτοεκτίμηση και ζωντάνια.

- ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ(ANISE) -
Το αιθεριο ελαιο του Γλυκανισου χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως αντιβακτηριδιακό, αντικαταθλιπτικό, αντισπασμωδικό, για την ασθματική βρογχίτιδα, την δυσπεψία,τους κοιλιακούς πόνους, την κολίτιδα, τους ρευματικούς και μυϊκούς πόνους, την ταχυκαρδία, ως τονωτικό του ανοσοποιητικού και χαλαρωτικό.

- ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ(ROSEMARY) -
Το αιθεριο ελαιο του Δεντρολιβανου χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για προβλήματα κυκλοφορικού, για τον πονοκέφαλο, την κούραση, τις μολύνσεις του δέρματος, τους μυϊκούς πόνους, για κράμπες, βελτίωση μνήμης, πνευματική διαύγεια και πονοκεφάλους.

- ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ -
Το αιθέριο έλαιο Έστραγκον θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των ρευματισμών και της αθρίτιδας (όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό λαδιών για μασάζ). Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει διπλή δράση - βελτιώνει τη κυκλοφορία του αίματος τοπικά και συμβάλει στην αποβολή των τοξινών από τους ιστούς.
Στην αρωματοποιεία το Εστραγκον χρησιμοποιείται ως συστατικό αποσμητικών, τόσο λόγω του πικάντικου αρώματος του όσο και λόγω του γεγονότος πως εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων. Όταν χρησιμοποιείται σε αρωματιστή χώρου, θεωρείται πως αυξάνει την όρεξη.

- ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ -
Το αιθεριο ελαιο του Ευκαλυπτου χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για το άσθμα, το βήχα, το συνάχι, την ιγμορίτιδα, τη φαρυγγίτιδα, τις μεταδοτικές ασθένειες, τη βρογχίτιδα, τις μολύνσεις του δέρματος, τους ρευματισμούς.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΘΥΜΑΡΙ-
Το αιθεριο ελαιο του Θυμαριου χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για το κρύωμα, το βήχα, τις μεταδοτικές ασθένειες και τη βρογχίτιδα, για ανακούφιση μυϊκών πόνων και ως ενισχυτικό της μνήμης και της συγκέντρωσης.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΚΑΝΕΛΑ- Τοαιθεριοελαιοτηςκανελαςχρησιμοποιείταιστηναρωματοθεραπεία για το κρύωμα, την καταρροή, το βήχα, τους κολικούς, την εξάντληση και τους ρευματισμούς.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΚΑΤΡΑΜΙ(CADE)-
Το αιθεριο ελαιο του Θαλασσόκεδρου χρησιμοποιείται για καταπολέμηση της ακμής, του εκζέματος, της δερματίτιδας, της κυτταρίτιδας, του στρες, της έντασης, της καταρροής, της αρθρίτιδας και της νευρικότητας. Επίσης είναι ευεργετικό για το ουροποιητικό σύστημα και τις κολπικές λοιμώξεις και θεωρείται αντισηπτικό.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΚΕΔΡΟΣ-
Το αιθεριο ελαιο του Κεδρου χρησιμοποιείται για καταπολέμηση της ακμής, της κυτταρίτιδας, του στρες, της έντασης, της καταρροής, της αρθρίτιδας και της νευρικότητας. Επίσης είναι ευεργετικό για το ουροποιητικό σύστημα και τις κολπικές λοιμώξεις.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ-
Το αιθέριο έλαιο του Κυπαρισσιου λειτουργεί ως αγχολυτικό, ηρεμιστικό, στυπτικό, τονωτικό, αιμοστατικό, αναζωογονητικό, αντισηπτικό, αντισπασμωδικό, αποτοξινωτικό. Επίσης χρησιμοποιείται για άσθμα, βήχα, βρογχίτιδα, γυναικολογικά, δύσπνοια, κιρσούς, κυτταρίτιδα, λιπαρότητα μαλλιών και δέρματος, νευρική αδυναμία, ρευματικούς και μυϊκούς πόνους, τοπικό πάχος και φλεβίτιδα.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΛΕΒΑΝΤΑ-
Το αιθεριο ελαιο της Λεβαντας χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων, για να διώχνει την ένταση, να μειώνει το άγχος, να απαλύνει τους μυϊκούς πόνους, να θεραπεύει μολύνσεις και να εναρμονίζει τις αισθήσεις. Το αιθέριο έλαιο της Λεβαντας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για αυπνίες, για τη φροντίδα του δέρματος σε κοψίματα και πληγές, για πονοκέφαλο, θλίψη, έλκος, ακμή, δερματίτιδα και φλεγμονές.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΛΕΜΟΝΙ(LEMON/CITRON)-
Το αιθέριο έλαιο του Λεμονιου χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για την ισορροπία του νευρικού συστήματος, ως απολυμαντικό και για αναζωογόνηση του σώματος και του πνεύματος.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΛΕΜΟΝΟΧΟΡΤΟ(LEMONGRASS)-
Το αιθεριο ελαιο του Λεμονοχορτου χρησιμοποιείται ως ισχυρό αντι- βακτηριδιακό, ιδιαίτερα χρήσιμο για προβληματικές επιδερμίδες, ανοιχτούς πόρους και ακμή.

Επίσης είναι καλό εντομοαπωθητικό, αποσμητικό, χαλαρωτικό των μυών, ενισχυτικό του κυκλοφορικού, αγχολυτικό και αντιμυκητιακό.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΛΕΥΚΟΔΕΝΔΡΟ(CAJEPUT)- Κατάλληλο για παθήσεις του αναπνευστικού (κρύωμα, βήχας, ρινικές μολύνσεις, φαρυγγίτιδα,ιγμορίτιδα). Επίσης για παθήσεις του ουροποιητικού όπως κυστίτιδες και ουρολοιμώξεις αλλά και ως αντισηπτικό, αντισπασμωδικό, παυσίπονο και για χρήση σε λιπαρές επιδερμίδες και πανάδες.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΛΙΒΑΝΙ(FRANCINSENCE)-
Το αιθέριο έλαιο του Λιβανιού χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για αυτοσυγκέντρωση, πνευματική ανάταση, για το βήχα, το κρύωμα, τις νευρώδεις καταστάσεις και το στρες.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ-
Τo αιθέριο έλαιο του Μανταρινιου χρησιμοποιείται ως χαλαρωτικό καταπραϋντικό, κατασταλτικό, αντιρυτιδικό, αντισηπτικό, ηρεμιστικό. Επίσης χρησιμοποιείται για ένα ήρεμο και ευχάριστο ύπνο, για πεπτικές διαταραχές και για περιπτώσεις κατακράτησης υγρών, λιπαρού δέρματος, παχυσαρκίας, ακμής και δυσπεψίας.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ(MARJORAM)-
Τo αιθέριο έλαιο της Μαντζουρανας χρησιμοποιείται ως αναλγητικό, αντισηπτικό, αντισπασμωδικό, δυναμωτικό, εμμηναγωγό, τονωτικό νευρικού συστήματος και μυών, θερμαντικό. Επίσης χρησιμοποιείται για δυσκοιλιότητα, δύσπνοια, ερεθισμένο δέρμα, ημικρανίες, κατάθλιψη, μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, συνάχι, αδύναμο ανοσοποιητικό, υψηλή πίεση, φλογώσεις, αϋπνία και διαστρέμματα

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΜΑΡΑΘΟΣ(FENNEL)-
Το αιθεριο ελαιο του Μαραθου χρησιμοποιείται για ρευματισμούς, αρθρίτιδες, βρογχίτιδες, ως τονωτικό των νεύρων και για μείωση του στρες.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ-
Το αιθέριο ελαιο του Μαυρου Πιπεριου χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση ρευματισμών, κρυολογημάτων, μυικών πόνων και σωματικής εξάντλησης.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ-
Τo αιθέριο έλαιο του Μελισσοχορτου χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για τη νευρικότητα, την ένταση, το στρες, τις αϋπνίες, τις μολύνσεις, τις μυκητιάσεις, το έκζεμα, τον έρπητα και τις ιώσεις. Επίσης ως αντικαταθλιπτικό, αντισηπτικό, βακτηριοκτόνο, ηρεμιστικό, υπνωτικό, ενάντια στην υψηλή πίεση και την ευερεθιστότητα, ηρεμεί το νου και ευεργετεί το καρδιαγγειακό σύστημα.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΜΕΝΤΑ-
Το αιθέριο έλαιο της Μεντας χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για αδυναμία, λήθαργο, ναυτία, πυρετό, πονοκέφαλο, βελτίωση της αναπνοής και αύξηση πνευματικής διαύγειας και μνήμης.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΜΥΡΟ-
Το αιθέριο έλαιο του Μυρου χρησιμοποιείται για προβλήματα της στοματικής κοιλότητας, όπως έλκη, πληγές, μολύνσεις, για την καταπολέμηση της βρογχίτιδας και του κρυώματος

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΝΕΡΟΛΙ(ΑΝΘΗ ΝΕΡΑΝΤΖΙΑΣ)-
Το αιθέριο έλαιο του Νερολι αυξανει την κυκλοφορία του αίματος, είναι αφροδισιακό, θρέφει το δέρμα, βελτιώνει τη διάθεση, ανακουφίζει από την κατάθλιψη, το στρες και την ένταση.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΝΙΑΟΥΛΙ-
Το αιθέριο έλαιο του Νιαουλι χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για το βήχα, το κρύωμα, τον πυρετό, τον πονόλαιμο και τα προβλήματα του αναπνευστικού. Χρησιμοποιείται επίσης για μυϊκή χαλάρωση μετά από έντονη άσκηση, για να θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και για καλή κυκλοφορία του αίματος.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΠΑΤΣΟΥΛΙ-
Το αιθέριο έλαιο του Πατσούλι χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για την καταπολέμηση του στρες, της νευρικής εξάντλησης, ως αντιμυκητιακό και ως αφροδισιακό.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ-
Στην αρωματοθεραπεια το Περγαμόντο θεωρείται πως περιορίζει το άγχος. Το αιθεριο ελαιο του Περγαμοντου χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση κατάθλιψης, στρες, φοβιών, υστερίας, ανορεξίας, ψωρίασης και εκζέματος.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΠΕΥΚΟ-
Τo αιθέριο έλαιο του Πευκου χρησιμοποιείται ως αναζωογονητικό του εγκεφάλου, χαλαρωτικό, αντιμικροβιακό, τονωτικό του νευρικού συστήματος, αντινευραλγικό, αντισηπτικό του ουροποιητικού συστήματος, αποχρεμπτικό, βακτηριοκτόνο και εντομοαπωθητικό. Συνίσταται για βήχα, βρογχίτιδα, γρίπη, ιγμορίτιδα, κυστίτιδα, μολύνσεις αναπνευστικού, μυϊκούς πόνους, νευρική εξάντληση, νευρικότητα, πέτρες χολής, πόνους αρθρώσεων , πλάτης και ρευματικούς, άσθμα και αϋπνία.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟ-
Το αιθέριο έλαιο πικραμύγδαλου έχει ηρεμιστική και τονωτική δράση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της χρόνιας αϋπνίας αλλά και σαν καρδιοτονωτικό. Έχει ισχυρές αντισπασμωδικές ιδιότητες και συνίσταται κατά της κακοσμίας ποδιών και μασχαλών.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-
Το αιθεριο ελαιο του Πορτοκαλιου χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για το άγχος, την κατάθλιψη, τη νευρικότητα, την ένταση και άλλες νευρώδεις καταστάσεις. Επίσης θεωρείται απολυμαντικό, αντιπυρετικό, αντισπασμωδικό, καρδιοτονωτικό και βοηθάει στην καλύτερη πέψη.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΡΙΓΑΝΗ- ΤοαιθέριοέλαιοτηςΡίγανηςχρησιμοποιείταιστηναρωματοθεραπεία κυρίως για να καταπολεμήσουμε αναπνευστικά προβλήματα όπως άσθμα, βρογχίτιδα και βήχα. Είναι επίσης γνωστή η ισχυρή αντιϊική, αντιβακτηριακή, αντιμυκητιακή και αντιπαρασιτική δράση του.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΡΟΔΟΞΥΛΟ-
Το αιθέριο έλαιο του Ροδοξυλου χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για την ένταση, το στρες, την αϋπνία, το βήχα, τον πονοκέφαλο ,την κατάθλιψη και την φροντίδα δέρματος. Επίσης ανακουφίζει από το τζετ λαγκ, βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωση και το διαλογισμό, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αφροδισιακές ιδιότητες.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΣΑΝΤΑΛΟΞΥΛΟ-
Το αιθέριο έλαιο του Σανταλοξυλου χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεια για χαλάρωση και διαλογισμό. Θεωρείται ότι συνεισφέρει στην καταπολέμηση της βρογχίτιδας , λαρυγγίτιδας, κατάθλιψης, στρες.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΣΙΤΡΟΝΕΛΑ-
Το αιθέριο έλαιο της Κιτρονελας χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για κρυολογήματα, γρίπη, νευραλγία και έχει ευρεία χρήση στο να απωθεί τα ενοχλητικά έντομα το καλοκαίρι.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΤΖΙΝΤΖΕΡ-
Το αιθέριο έλαιο του Τζιντζερ χρησιμοποιείται ως χωνευτικό, καθαρτικό, αναλγητικό, αντιεμετικό, αντιπυρετικό, αντισηπτικό, αφροδισιακό, βακτηριοκτόνο, θερμαντικό. Βελτιώνει την καλή διάθεση, την καλή κυκλοφορία, απαλύνει από μυϊκούς πόνους, ναυτία, νευρική εξάντληση, τονώνει το νου και βελτιώνει την όρεξη.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ-
Τo αιθέριο έλαιο του Ρόδου χρησιμοποιείται ως αφροδισιακό, χαλαρωτικό, αντιρυτιδικό, αιμοστατικό, τονωτικό καρδιάς και νευρικού συστήματος, καθαρτικό, αντικαταθλιπτικό, καταπραϋντικό και αντιφλογιστικό. Επίσης χρησιμοποιείται για περιπτώσεις άσθματος, βρογχίτιδας, γυναικολογικών και δερματικών προβλημάτων ,δυσκοιλιότητα, ένταση, κατάθλιψη, ναυτία, πονοκεφάλους, προβλήματα στομάχου και ήπαρ.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΥΛΑΝΓΚ - ΥΛΑΝΓΚ-
Το αιθεριο ελαιο του Υλανγκ-Υλανγκ θεωρείτε κορυφαίο αφροδισιακό, φέρνει φλογερό πάθος και ελευθερώνει από αναστολές , βοηθάει στην βελτίωση της διάθεσης, την μείωση του στρες, είναι χαλαρωτικό και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Επίσης χρησιμοποιείται ως αντικαταθλιπτικό, αντισηπτικό, θεραπεύει τον θυμό και τις φοβίες, ιδιαίτερα χρήσιμο για την φροντίδα του λιπαρού δέρματος, για την θεραπεία της σεξουαλικής ψυχρότητας και ανικανότητας, φέρνει αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ (SAGE)-
Το αιθεριο ελαιο του Φασκομηλου είναι τονωτικό και διεγερτικό, έχει διουρητικές ιδιότητες, ανακουφίζει από μυϊκούς πόνους, ρευματισμούς και είναι παραδοσιακό φάρμακο για πονόλαιμους και λαρυγγίτιδες.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΦΟΙΝΙΚΟΡΟΔΟΥ (PALMAROSSA)-
Ιδανικό για την αντιρυτιδική προστασία του δέρματος, καταπληκτικό για προϊόντα προσώπου.

-ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΦΥΛΛΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑΣ (PETITGRAIN)-
Το αιθέριο έλαιο των φύλλων της Νεραντζιάς ενισχύει τη συνειδητή πνευματική πλευρά του μυαλού σας και ανακουφίζει από κρίσεις θυμού, πανικού και κατάθλιψης. Έχει χαλαρωτικές ιδιότητες και έτσι βοηθάει στην αντιμετώπιση της ταχυκαρδίας και της αϋπνίας. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της λιπαρότητας του δέρματος, καθώς και για λοιμώδη νοσήματα του δέρματος

Copyright © 2024 geapharmacy.gr
Inspirational Creation by Advisable
Powered by Ecommercen