Το καλάθι μου

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€
*Ισχύει για παραγγελίες έως 3 κιλά σε βάρος ή όγκο.
Προϊόντα: {{countCartProducts}}
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

Κουνούπια: Ποια έλαια ή αρωματικά φυτά δρουν ως φυσικά εντομοαπωθητικά;

Κουνούπια: Ποια έλαια ή αρωματικά φυτά δρουν ως φυσικά εντομοαπωθητικά;

Δυόσμος ή μέντα

Τα δύο αυτά αρωματικά φυτά έχουν εντομοαπωθητική δράση, καθιστώντας τα από τα πιο απαραίτητα για τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού. Το κέρδος, άλλωστε, είναι διπλό. Για μεγαλύτερη προστασία τρίψε μερικά φυλλαράκια στα χέρια και σε άλλα σημεία του σώματός σου. Το άρωμά τους είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και σε προφυλάσσουν από τα τσιμπήματα.

Βασιλικός

Με την ίδια λογική λειτουργεί κι ο βασιλικός. Τα έλαια που εκλύονται απωθούν τα κουνούπια ενώ έχει κι αυτός ιδιαίτερο κι ευχάριστο άρωμα. Λίγα φυλλαράκια βασιλικού θα σε προστατεύσουν ενώ θα έχεις πάντα φρέσκο αρωματικό για την πιο νόστιμη ναπολιτάνικη μακαρονάδα.

Σιτρονέλα ή κιτρονέλα

Η κιτρονέλα ή αλλιώς σιτρονέλα όπως συνηθίζουμε να αναφερόμαστε σε αυτή είναι το κύριο συστατικό των περισσότερων αντικουνουπικών σκευασμάτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο και στα φαρμακεία κι αυτό χάρη στην ιδιαίτερη απωθητική για τα κουνούπια άρωμά της που θυμίζει κάπως το άρωμα του λεμονιού. Δε χρειάζονται περισσότερα επιχειρήματα για να πειστείς πως είναι από τα φυτά που πρέπει να σπεύσεις να εντάξεις στη συλλογή σου.

Λεβάντα

Πολλαπλοί οι λόγοι για να βάλεις τη λεβάντα στο μπαλκόνι σου. Το αρωματικό αυτό φυτό απωθεί τα έντομα, μεταξύ των οποίων και τα κουνούπια κι ομορφαίνει το χώρο! Και φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα αποξηραμένα άνθη της ως αντισκορικό στις ντουλάπες σου.

Δεντρολίβανο

Επίσης ένα από τα πιο διαδεδομένα αρωματικά φυτά της κουζίνας, που δίνει άρωμα και νοστιμιά στα φαγητά μπορεί επίσης να κρατήσει τα κουνούπια μακριά. Ο λόγος για το δεντρολίβανο. Αν το άρωμά του σου αρέσει, σπεύσε να βάλεις μια γλαστρούλα στο τραπέζι του κήπου ή της βεράντας σου ή άσε να μυρίσει το δωμάτιο ή η βεράντα από έλαιο δενδρολίβανου.

Μελισσόχορτο

Ως γνωστό το μελισσόχορτο έχει αγχολυτικές ιδιότητες κι είναι από τα βότανα που χαρίζουν ευεξία. Ίσως δε γνώριζες πως έχει κι αντικουνουπική δράση. Η απαλή λεμονάτη μυρωδιά του και τα έλαια που εκλύονται από τα φύλλα του θα σε κρατήσουν ασφαλή από τσιμπήματα. Για καλύτερα αποτελέσματα τρίψε μερικά φύλλα πάνω στο σώμα σου.

Copyright © 2024 geapharmacy.gr
Inspirational Creation by Advisable
Powered by Ecommercen