Το καλάθι μου

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€
*Ισχύει για παραγγελίες έως 3 κιλά σε βάρος ή όγκο.
Προϊόντα: {{countCartProducts}}
{{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

6 κακές συνήθειες και όλες οι αλλαγές που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σου

6 κακές συνήθειες και όλες οι αλλαγές που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σου

Ο τρόπος ζωής σου μπορεί να επηρεάσει την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού σου και την προστασία που σου προσφέρει από ιούς, μικρόβια, βακτήρια και χρόνιες παθήσεις. Για αυτό είναι σημαντικό να αναγνωρίσεις τις κακές συνήθειες που ακολουθούν και να εφαρμόσεις κάποιες αλλαγές στη ζωή σου, για να έχεις ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Άλλαξέ το: Δεν κοιμάσαι αρκετά.

Μπορεί να έχεις παρατηρήσει ότι είναι πιθανότερο να αρπάξεις κάποιο κρύωμα όταν δεν κοιμάσαι αρκετές ώρες. Έρευνες αποδεικνύουν ότι άνθρωποι που είχαν κοιμηθεί καλά και έκαναν το εμβόλιο της γρίπης, ανέπτυξαν πιο δυνατή προστασία ενάντια στις ιώσεις. Αν και οι ερευνητές ακόμα δεν είναι σίγουροι για τον τρόπο με τον οποίο ο επαρκής ύπνος ενισχύει το ανοσοποιητικό, αυτό που συμβουλεύουν είναι 7 με 9 ώρες ύπνου καθημερινά στους ενήλικες.

 

Άλλαξέ το: Δεν γυμνάζεσαι.

Αν δεν γυμνάζεσαι τακτικά, είναι περισσότερο πιθανό να κολλήσεις κάποιο κρυολόγημα, σε αντίθεση με κάποιον που αθλείται. Επίσης, η γυμναστική μπορεί να ενεργοποιήσει και τις χημικές ενώσεις του οργανισμού που σου φτιάχνουν τη διάθεση και σε βοηθούν να κοιμάσαι καλύτερα. Και επειδή αυτά τα δύο κάνουν καλό στο ανοσοποιητικό σου, θα πρέπει να προσπαθήσεις να εντάξεις στην καθημερινότητά σου μία ήπια άσκηση, όπως ένα καθημερινό περπάτημα για μισή ώρα. Μπορείς μία βόλτα το σκύλο σου ή να κατέβεις από το λεωφορείο τρεις στάσεις νωρίτερα από το σπίτι σου.

 

Άλλαξέ το: Δεν έχεις μία ισορροπημένη διατροφή.

Όταν τρως ή πίνεις πολλή ζάχαρη, περιορίζεις τα κύτταρα του ανοσοποιητικού σου που καταπολεμούν τα βακτήρια. Αυτή η επίδραση διαρκεί για τουλάχιστον μερικές ώρες αφότου είχες κάποιο γεύμα γεμάτο ζάχαρη ή ήπιες κάποιο σακχαρούχο ποτό.

Θα πρέπει να αντιμετωπίζεις τις λιγούρες σου καταναλώνοντας περισσότερα φρούτα με ζωηρό χρώμα, όπως τα μούρα, τα εσπεριδοειδή, τα ακτινίδια, τα μήλα, τα κόκκινα σταφύλια, τα φραγκοστάφυλα, αλλά και τα λαχανικά όπως τα κρεμμύδια, το σπανάκι, οι γλυκοπατάτες και τα καρότα.

Υπάρχουν και κάποιες τροφές που κάνουν ακόμα μεγαλύτερο όφελος στο ανοσοποιητικό σου, όπως το φρέσκο σκόρδο και η παραδοσιακή κοτόσουπα.

 

Άλλαξέ το: Έχεις συνεχώς άγχος.

Σίγουρα όλοι έχουν στη ζωή τους το άγχος. Αλλά, αν το να βρίσκεσαι υπό την επήρειά του διαρκεί για πολύ χρονικό διάστημα, τότε μπορεί να γίνεις επιρρεπής σε κρυώματα και πιο σοβαρές ασθένειες. Οι ορμόνες του άγχους καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα και για αυτό θα πρέπει να προσπαθήσεις να το αντιμετωπίσεις μέσω διαλογισμού, γυμναστικής, επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους ή με κάποιον ειδικό.

 

Άλλαξέ το: Περνάς πολλές ώρες στη μοναξιά.

Το να έχεις γερές σχέσεις με άλλους ανθρώπους και συχνή επικοινωνία με φίλους σου κάνει καλό. Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που νιώθουν ότι είναι γερά συνδεδεμένοι με κοντινούς φίλους ή με μία μεγαλύτερη ομάδα έχουν και πιο γερό ανοσοποιητικό, σε σύγκριση με αυτούς που νιώθουν μοναξιά. Αν και πολλά πράγματα μπορούν να επηρεάσουν την υγεία σου, το να δημιουργείς ουσιαστικές σχέσεις με άλλους ανθρώπους αποτελεί πάντα μία καλή πρακτική.

 

Άλλαξέ το: Έχεις χάσει την αίσθηση του χιούμορ.

Το γέλιο σου κάνει καλό. Εμποδίζει την αύξηση των επιπέδων των ορμονών του στρες στο σώμα σου και ενισχύει τον τύπο των λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Ακόμα και το να προσδοκάς να συμβεί κάποιο ευχάριστο γεγονός μπορεί να έχει θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό σου. Σε μία έρευνα, οι άντρες που τους ανακοίνωναν 3 ημέρες νωρίτερα ότι πρόκειται να δουν κάποιο αστείο βίντεο παρουσιάζαν πτώση στις ορμόνες του άγχους στο σώμα τους.

Copyright © 2024 geapharmacy.gr
Inspirational Creation by Advisable
Powered by Ecommercen